Kirke Helsinge Skole

- vuggestue, børnehave, 5'linger, fritidsordning, høj faglighed og trivsel

BØRNEHAVEN & VUGGESTUE

Kirke Helsinge børnehave

Vi er en lille institution, som går under betegnelsen Landsbymode. Dvs at vi er hørende under Kirke Helsinge skole. Så her forefindes børn fra 0 år-9.kl. Vi er hjemmeboende i vores egen institution lige overfor skolen. Her går børnene fra de er 0-4 år. Det sidste år børnene går i børnehave tilbringer de i førskolegruppen femmeren hjemmehørende på skolen. Se link.

Vi har gode fysiske rammer både ude og inde, hvor vi skaber et roligt og trygt miljø for børnene. Her har de mulighed for at udvikle deres personlige kompetencer og være en del af et socialt følleskab. Læreplans temaerne og klarpædagogikken er et fast implanteret udgangspunkt i vores arbejde med børnene, som er delt op i små læringsgrupper.

Vi bruger det nærmiljøet byder på. Bla. natur (ugentlig tur ud af huset), musiskalt legestue i Sognegården, og skolens gymnastiksal en gang om ugen. Kalundborg kommune tilbyder to gratis busture til Røsnæs og to ture andre steder inden for kommunes grænser, som vi også benytter os af. En gang ugentlig får vi besøg af Kalundborgs kommunes musikskole. Sang og højtlæsning er en integreret del af hverdagen.

Forældresamarbejdet vægter vi højt, hvor åbenhed og tillid er det bærende.

Kontakt os gerne for mere information og evt. et besøg. I kan også følge os på facebook-side: "khskole"

Åbningstider & Tlf.:

Mandag—torsdag 6:00 til 16:45

Fredag 6:00 til 16:00

Hvorfor vælge vuggestue?

Fordi vuggestue ganske enkelt er det bedste pasningstilbud for dit barn fra ½ år til det fylder 3 år og kan starte børne-have.

Pasningen foregår i vuggestue (rødder stuen) i Kirkehelsinge Børnehave, hos vores dygtige pædagoger.

Hos rødderne er der et overskueligt miljø i gode omgivelser, hvor vi inddrager barnet i det daglige gøremål, på en naturlig måde. Barnet føler sig værdifuldt i vuggestuen, og dermed skaber vi en naturlig udvikling af barnets selvstændighed. Vores målsætning er at skabe en tryg, rolig og inspirerende hverdag med massere af glæde, humør og leg. Vi tager hensyn til det enkelte barns behov og udviser omsorg og respekt for barnets selvværd.

Sygdom

Et barn der ikke kan følge en almindelig dag kan ikke modtages, da barnet har brug for ekstra omsorg. Det er vigtigt, at du informerer børnehaven, hvis dit barn holder fri eller er syg. Ligeledes skal børnehaven  have besked når dit barn igen er rask. Sundhedsstyrelsens retningslinjer for sygdomme hos børn følges.

Kost

Vuggestuen sørger for morgenmad mens det er i vuggestuen. Morgenmad serveres fra 6:15 til 7:30 øvrige måltider skal med-bringes hjemmefra så som formiddags, middags og eftermiddagsmåltid.

Dagsrytme i børnehaven

Kl. 6.00 – 7.30
Børnehaven og småbørnsstuen åbner og vi tilbyder morgenmad.

Kl. 8.30
Børnene deles på stuerne, og vi starter dagen stille op med f.eks. spil, leg og hygge.

Kl. 9.00
Børnene får tilbudt frugt medbragt hjemmefra. Lægges i frugtkurv i køleskab

Kl. 11.00 – 11.30
Frokost i køkken/alrum + rødderstuen. Husk navn på madkassen. Vi tilbyder vand til maden.

Kl. 12.00
Barnet har mulighed for at sove efter behov. Som hovedregel går de øvrige børn er på legepladsen indtil vi spiser frugt.

Kl. 13.45
Sovebørn vækkes

Kl. 14.00
Børnene får tilbudt frugt.
Herefter vælger børnene selv, hvad de vil lave/lege resten af eftermiddagen.

Kl. 15.30 – 16.45
Børnene samles i Køkken/alrum

Kl. 16.45
Alle børn er afhentet og børnehaven lukker (FREDAG kl. 16.00)

Tøj

Husk at vejret skifter meget. Derfor er det vigtigt, at børnene har tøj med, som passer til årstiden.

Hele året:

• Et sæt skiftetøj (strømper, bukser, underbukser bluse)
  • Regntøj oggummistøvler

Vinter:

• Flyverdragt eller vinterjakke og overtræksbukser
  • Hue
  • Vanter

Tørklæde/ halsedisse

• Vi har ikke skiftetøj i institution

Sommer:

• Medbring gerne en lille solhat
  • Hjælp dig selv og personalet – sæt navn i tøjet.

Legetøj

Fredag er legetøjsdag. Det betyder at børnene denne dag må (ikke skal) medbringe 1 stk. legetøj med tilbehør.
Vi anmoder om at legetøjet er i en størrelse, så det kan opbevares på barnets garderobeplads.

Medbragt legetøj er på eget ansvar og kun til brug indendørs.

Aflevering og afhentning

Aflevering af barnet sker bedst stille og roligt. Lad gerne barnet selv tage tøjet af og hænge det på plads i garderoben.

En god ide´ er, at barnet IKKE afleveres i frugtsiituationen ( kl. 9:00 – 9:20 )
En god ide er også at lade barnet selv stille sin madkasse i køleskabet, så han/hun ved hvilken madkasse der er med. Da de selv er med til at finde madkasser – hvis de kan – til frokost, er det godt de har set, hvordan den ser ud om morgenen. Husk navn på.

Husk at slukke mobiltelefonen, når du afleverer eller henter dit barn. Dit barn har brug for din opmærksomhed og har måske noget at fortælle dig.

Hvis I ikke selv henter barnet, så oplys os om det. Ring, hvis dine planer evt. ændres i løbet af dagen.

Husk altid at sige farvel til personalet, så vi ved barnet er gået hjem.